متقاضیان جهت اطلاع از نحوه دریافت برچسب اصالت کالا ، می بایست مدارک مورد نیاز جهت تولید فایل xml برای چاپ لبیل اصالت را به شرکت های مجری سازمان غذا و دارو ارسال نمایند.
فرم اکسل برای دریافت برچسب اصالت کالا
سلامت دارو ایرانیان پارس مهر به عنوان یکی از قدیمی ترین شرکت های مجری, جهت سهولت دریافت مدارک و تسریع فرآیند دریافت برچسب اصالت کالا، فرم سفارشی را در قالب فایل اکسل طراحی و برای متقاضیان ارسال می نماید.
برای دانلود این فرم به انتهای همین صفحه مراجعه نمایید.
این فرم که از تعدادی ستون مشخص تشکیل شده است ، حاوی اطلاعات محصول و مشخصات متقاضی می باشد.
در ادامه به صورت اختصار در مورد هر ستون توضیح داده خواهد شد.
نکات مهم قبل از تکمیل فرم دریافت برچسب اصالت کالا
قبل از اقدام به تکمیل فرم سفارش دقت نمایید که فرمت سل ( Format Cells) ستون های تکمیلی همانند تصویر زیر که با فلش مشخص شده است به حالت Text باشد.
همچنین در صورتی که اطلاعات را از فایل اکسلی دیگری کپی می نمایید، حتما توجه گردد که فرمت سل (Format Cells) ستون های آن اکسل نیز قبل از کپی اطلاعات به حالت Text تبدیل شود.
تطبیق اطلاعات با اطلاعات ثبت شده در گمرک
شرکت های وارد کننده در زمان تکمیل اطلاعات مندرج در فرم سفارش، باید دقت نمایند که اطلاعات تکمیلی جهت چاپ لیبل اصالت کالا و تولید فایل XML ، حتما باید با اطلاعات ثبت شده در گمرک مطابقت داشته باشد.
به این مفهوم که اگر حتی یک نقطه از اطلاعات ارسالی با اطلاعات اظهار شده در گمرک اختلاف داشته باشد، در زمان بارگذاری فایل XML در کارتابل مدیر عامل، فایل آپلود شده با خطای عدم تطابق اطلاعات، رد می شود.
جهت مشاهده اطلاعات ثبت شده در گمرک، مسئولین فنی می تواند با یوزر و پسورد خود وارد لینک http://customs.ttac.ir شوند و پس از یافتن شماره کوتاژ یا شناسه اظهار مورد نظر، روی آن کلیک کرده و محصولات خود را مشاهده نمایند.
با انتخاب هر فرواوده می توان اطلاعات ثبت شده برای آن محصول را بررسی نمود.
همچنین می توان فرم سفارش را دقیقا طبق اطلاعات موجود در این بخش تکمیل و برای شرکت های چاپ کننده لیبل اصالت کالا ارسال نمود.
با این کار متقاضیان می توانند اطمینان حاصل نمایند که فایل XML تولید شده برای هر محصول، به سرعت و بدون احتمال رد شدن، توسط سایت ttac.ir پردازش و تایید می شود.
تطبیق اطلاعات با اطلاعات چاپ شده روی محصول
با توجه به دستورالعمل اجرایی نظام ردیابی و رهگیری فراورده های سلامت محور که از سوی سازمان غذا و دارو منتشر شده است ، می بایست اطلاعاتی نظیر GTN ، سری ساخت و تاریخ انقضاء که بر روی برچسب اصالت چاپ می شوند دقیقا با GTN ، سری ساخت و تاریخ انقضایی که بر روی محصول چاپ شده است، مطابقت داشته باشند.
بنابراین در زمان تکمیل فرم سفارش می بایست اطلاعاتی که به صورت مستقیم بر روی فراورده چاپ شده است ملاک تکمیل فرم قرار گیرد، نه اطلاعات ثبت شده در سامانه گمرک .
به این مفهموم که حتی اگر اطلاعاتی که در گمرک اظهار شده است با اطلاعاتی که بر روی محصول چاپ شده است مغایرت داشته باشد، مسئولین فنی باید اولویت را بر اصلاح و تغییر مندرجات موجود در اظهارنامه ، مطابق با اطلاعات روی فراورده قرار دهند.
جهت کسب اطلاعات بیش تر در صفحه اصلی سایت قسمت نحوه ویرایش اظهارنامه را مطالعه نمایید.
هشدار: عدم تطابق اطلاعات چاپ شده بر روی برچسب اصالت کالا با اطلاعات روی محصول علی رغم تایید فایل ها در سامانه تی تک (TTac.ir) ، می تواند منجر به دستور ریکال فراورده های مربوطه و امحاء آنها توسط سامانه سازمان غذا و دارو گردد.
دانلود دستورالعمل اجرایی نظام ردیابی ، رهگیری و کنترل اصالت فراورده های سلامت محور
نحوه تکمیل فرم دریافت برچسب اصالت کالا
توضیحات مربوط به هر ستون به اختصار در ذیل توضیح داده شده است.
متقاضیان عزیز می توانند در صورت هر گونه ابهام یا سوال با کارشناسان شرکت سلامت دارو تماس حاصل نمایند.
ستون اول : Name
ستون اول در فرم دریافت برچسب اصالت کالا Name یا نام محصول می باشد.
این ستون بر اساس نامی که در سازمان غذا و دارو برای پروانه بهداشتی مربوط به آن ثبت شده است، تکمیل می گردد. فلذا نیازی نیست اسم محصول به صورت کامل در آن درج شود.
نوع زبان (فارسی یا انگلیسی) مورد استفاده نیز اهمیتی ندارد.
لازم به یادآوری مجدد می باشد که در زمان استعلام شناسه های رهگیری، جواب محصول همان اسمی خواهد آمد که برای IRC یا پروانه بهداشتی ثبت شده است و هیچ ارتباطی با کم و کیف این ستون ندارد.
به این مفهوم که در صورتی که پروانه بهداشتی در ستون IRC به صورت صحیح وارد شده باشد ، حتی اگر شرکتی ستون Name را اشتباه تکمیل نماید و یا جای آن را خالی بگذارد، همان اسمی که در سازمان غذا و دارو برای پروانه بهداشتی مربوطه ثبت شده است در جواب استعلام دریافت خواهد شد.
ستون دوم : Count یا تعداد
این ستون شامل تعداد برچسب اصالت درخواستی به ازای هر IRC (پروانه بهداشتی) یا Bach Number می باشد.
در واقع به ازای هر واحد فراورده از هر سری ساخت یا IRC ، شناسه های ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت توسط نرم افزار اصالت تولید میشود.
در مرحله بعدی احراز صحت و دقت لازم و همچنین انطباق اطلاعات روی محصول با اطلاعات روی برچسب اصالت صورت میگیرد.
می بایست کدهای ۱۶ رقمی (شناسه اصالت) و یک کد ۲۰ رقمی ( UID) همراه با سایر اطلاعات (GTN ، سری ساخت و تاریخ انقضاء) بر روی برچسب اصالت چاپ گردد.
تفاوت در تعداد لیبل اصالت درخواستی برای تولید کننده و وارد کننده
شرکت های واردکننده متقاضی برچسب اصالت می توانند با توجه به پروفرما یا Invoice دریافتی از شرکت تولید کننده محصول، این ستون را تکمیل نمایند.
آیتم تعداد یکی از فیلترهای اصلی در زمان بررسی فایل های xml در کارتابل مدیر عامل می باشد.
بنابراین در زمان تکملیل فرم سفارش باید دقت نمایید که تعداد اظهارشده در قسمت مجوز ترخیص گمرک با تعداد درخواستی در فرم سفارش جهت چاپ برچسب اصالت کالا دقیقا یکسان باشند.
متقاضیانی که محصول آنها وارداتی می باشد نمی توانند بیش تر از تعداد اظهارشده برچسب اصالت دریافت نمایند، اما در صورت تمایل می توانند نسبت به تعداد اظهار شده در گمرک لیبل اصالت کمتری را جهت چاپ درخواست نمایند.
آنها همچنین می توانند تعداد اظهار شده را در چند پارت و مساوی با تعداد اصلی درخواست نمایند.(جهت دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تعداد مازاد یا کمتر با کارشناسان شرکت تماس حاصل نمایید)
تولید کنندگان داخلی از قواعدی که برای وارد کنندگان ذکر شد، مستثنی می باشند.
این شرکت ها می توانند طبق برنامه تولید خود این قسمت را تکمیل نمایند و با توجه به اینکه منبعی برای تطابق تعداد درخواستی آنها وجود ندارد، معمولا هر تعداد برچسب اصالت را که مدنظر داشته باشند می توانند جهت چاپ درخواست نمایند.
در واقع فرایند دریافت و چاپ لیبل اصالت کالا برای شرکت های تولیدی داخل کشور بسیار راحت تر و سریع تر از شرکت های وارد کننده می باشد.
ستون سوم : ManufactureDate یا تاریخ تولید
تاریخ تولید نیز همانند باقی مشخصه های محصول می بایست بر اساس تاریخ چاپ شده بر روی فراورده در فرم سفارش وارد گردد.
همچنین این تاریخ باید به صورت میلادی و حتما باید فرمت آن از چپ به راست و مثال به صورت ۰۱-۰۸-۲۰۱۹ باشد.
تاریخ تولید می توانید به صورت روز/ماه/سال و یا ماه/سال باشد.این آیتم بر روی لیبل اصالت چاپ نمی شود و فقط در ساختار فایل xml با فرمت ” MD ” درج می گردد.
فرمت و قواعد مربوط به تاریخ تولید برای شرکت های تولید کننده و وارد کننده یکسان می باشد.
جهت تایید فایل xml حتما باید در زمان بارگذاری، تاریخ تولید درج شده در فایل آپلود سر رسید شده باشد.در غیر اینصورت فایل ها به صورت خودکار توسط سامانه رد می شوند.
ستون چهارم : ExpirationDate یا تاریخ تولید
تاریخ انقضاء یکی از مهمترین اجزاء لیبل اصالت محسوب می شود که به اختصار به صورت EXP بر روی برچسب اصالت چاپ می گردد.
این آیتم یکی از فیلترهای اصلی تایید لیبل اصالت در زمان بارگذاری و بررسی فایل های xml می باشد.
به این مفهموم که شرکت های وارد کننده حتما باید همان تاریخ انقضایی را که در گمرک برای محصول خود اظهارکرده اند را نیز در فرم سفارش جهت تولید فایل xml درخواست نمایند.
پیشنهاد می گردد همانند آنچه قبلا درباره نحوه دریافت برچسب اصالت کالا ذکر شد، این قسمت نیز دقیقا از روی کوتاژ مربوطه در لینک http://customs.ttac.ir تکمیل گردد.
در موارد نادری دیده شده است که تاریخ انقضایی که بر روی محصول به صورت جت پرینت توسط شرکت تولید کننده چاپ شده است با اطلاعاتی که توسط پرسنل شرکت وارد کننده در گمرگ اظهار شده است دارای مغایرت می باشد.
در این گونه مواقع شرکت های سفارش دهنده حتما می بایست تاریخ انقضای چاپ شده بر روی محصول را ملاک قرار دهند و نسبت به ویرایش اظهارنامه طبق اطلاعات چاپ شده بر روی فراورده اقدام نمایند.
جهت اطلاعات بیش تر در صفحه اصلی سایت قسمت نحوه ویرایش اظهارنامه را مطالعه نمایید.
تولیدکنندگان داخل کشور می توانند بر اساس برنامه تولید خود جهت چاپ برچسب اصالت کالا، تاریخ انقضا را تعیین و در فرم سفارش درج نمایند.
تاریخ انقضا همانند تاریخ تولید می بایست به صورت میلادی و با فرمت روز/ماه/سال یا ماه/سال باشد ، همچنین حتما باید فرمت آن از چپ به راست و مثال به صورت ۰۱-۰۸-۲۰۲۴ باشد.
بعضی از فرواورد های سلامت محور به خصوص در حوزه تجهیزات پزشکی ، فاقد تاریخ انقضای موثر می باشند.
در این گونه موارد به جای تاریخ انقضا می بایست از عبارت ” NE ” مخفف ” No Expire ” استفاده نمود.
تاریخ انقضا پس از تاریخ تولید و با فرمت” ED ” در ساختار XML درج می گردد.
ستون پنچم : IRC (پروانه بهداشتی)
IRC معمولا فقط بر روی برچسب اصالت تلفیقی چاپ می شود و کاربرد استعلامی برای مصرف کنندگان ندارد.
بیشتر بخوانید: IRC یا پرونده بهداشتی چیست؟
ستون ششم: سری ساخت یا LOT Number یا Batch Number
محل چاپ سری ساخت یا LOT Number یا Batch Number بر روی فراورده ،معمولا در کنار تاریخ تولید و تاریخ انقضا می باشند.
بیشتر بخوانید: سری ساخت / LOT Number / Batch Number چیست؟
متقاضیان چاپ برچسب اصالت کالا در صورت عدم دسترسی به پروفرما یا نیاز به تطابق اطلاعات اظهارشده در گمرک با اطلاعات روی محصول ، می توانند از این قسمت صحت اطلاعات درج شده را بررسی نمایند و فرم سفارش را نیز از روی همین قسمت تکمیل نمایند.
سری ساخت یا LOT Number یا Batch Number یکی از فیلترهای مهم سامانه تی تک(TTAC.ir) می باشد و در صورت عدم تطابق اطلاعات اظهار شده در گمرک (http://customs.ttac.ir) با اطلاعات درج شده در فرم سفارش، فایل های xml آپلود شده که از روی اطلاعات همین فرم سفارش تولید شده است، توسط سامانه رد می گردد.
شرکت های وارد کننده جهت صرفه جویی در زمان و اطمینان از تایید ۱۰۰ درصدی فایل های XML آپلود شده توسط سامانه، بهتر است که فرم سفارش را از روی لینک (http://customs.ttac.ir) تکمیل نمایند. ( حتما با نام کاربری و رمز عبور مسئول فنی)
با توجه به اینکه این آیتم نیز همانند تاریخ انقضاء به صورت مستقیم بر روی برچسب اصالت چاپ می گردد و یکی از فیلترهای کنترلی بسیار مهم برای مصرف کننده و کارشناسان سازمان می باشد، بسیار مهم است که سری ساخت چاپ شده بر روی لیبل اصالت با سری ساخت درج شده بر روی فراورده ، یکسان باشد.
سری ساخت در ساختار XML با عبارت ” BN ” مشخص گردد.
با توجه دستور العمل های منتشر شده از سوی سازمان غذا و دارو، مغایرت سری ساخت چاپ شده بر روی لیبل اصالت با سری ساخت درج شده بر روی محصول تخلف محسوب شده و ممکن است به تعلیق یا لغو پروانه مسئول فنی منتهی گردد.
همچنین در صورت مشاهده اقلامی که اطلاعات روی برچسب اصالت با اطلاعات روی محصول مغایرت دارد، سازمان غذا و دارو می تواند دستور ریکال و یا حتی امحا آن فراورده ها را صادر نمایید.
ستون هفتم : کد کوتاژ | مجوز ترخیص برای دریافت برچسب اصالت کالا
مجوز ترخیص یا LC مخفف (License Code) می باشد که با اصطلاحتی همچون کد کوتاژ یا شناسه اظهار نیز فراخوانی می شود.
بیشتر بخوانید: مجوز ترخیص یا LC چیست؟
مجوز ترخیص معمولا عددی ۸ رقمی می باشد و توسط گمرک به شرکت های وارد کننده در زمان ترخیص اختصاص داده خواهد شد.
این کد می بایست در فرم سفارش با فرمول (شناسه اظهار-۹۹۰۰۰) جاگذاری شوند.
با توجه به مطالب ذکر شده شرکت های تولید کننده داخلی نیازی نیست این قسمت را تکمیل نمایند و باید جای آن را خالی بگذارند.
کد کوتاژ بر روی برچسب اصالت کالا چاپ نمی گردد و در ساختار XML با عبارت “LC ” مشخص می گردد.
ستون هشتم : GTN / GTIN یا شناسه تجاری فراورده
GTIN/GTN همانند اسم محصول در زمان صدور پروانه به آن محصول اختصاص داده می شود.
به این مفهوم که اگر حتی در فرم سفارش کد GTIN/GTN به اشتباه یا ناقص وارد شود و حتی در صورتی که فایل XML با GTIN/GTN اشتباه تایید شود، در جواب استعلام همان GTIN/GTN ی که برای پروانه ثبت شده است، قابل دریافت می باشد.
بیشتر بخوانید: GTN / GTIN یا شناسه تجاری فراورده چیست؟
جهت اطلاع از اینکه چه GTIN/GTN ی برای پروانه بهداشتی مورد نظر ثبت شده است، می توانید از طریق کارتابل مدیر عامل یا مسئول فنی وارد قسمت فراورده شوید.
سپس با کلیک بر روی قسمت کارتابل فراورده های شما ، پروانه ی مورد نظر را جست و جو نموده و در ستون GTIN/GTN ، شناسه ۱۴ رقمی برای آن پروانه را مشاهده نمایید.
ستون نهم : تعداد لیبل تجمیعی
این ستون شامل تعداد برچسب اصالت مورد نیاز جهت الصاق بر روی کارتن هایی است که فراوردهای سطح صفر در آن قرار می گیرند.
بیشتر بخوانید: لیبل اصالت تجمیعی یا برچسب اصالت مادری چیست؟
این ستون فقط برای شرکت های وارد کننده یا تولید کننده اقلام دارویی کاربرد دارد و شرکت های آرایشی و بهداشتی ، مکمل ، تجهیزات پزشکی و غیره …. نیازی به تکمیل این ستون ندارند و تنها در صورت تمایل می توانند این ستون را تکمیل و نسبت به صدور برچسب اصالت تجمیعی اقدام نمایند.
در واقع شرکت های وارد کننده یا تولید کننده اقلام دارویی جهت تسهیل فرایند ، در زنجیره تامین فراورده ها، باید بین سطوح مختلف بسته بندی موجود رابطه نسبی ایجاد نمایند و تا قبل از سطح نهایی در قالب شناسه های رهگیری و ردیابی بر روی برچسب اصالت کالا چاپ و بر روی بسته یا سطح مربوطه الصاق نمایند.
ستون دهم : پیش کد یا Prefix
پیش کد یا Prefix عددی ۴ یا ۵ رقمی است که توسط سازمان غذا و دارو به شرکت های صاحب پروانه جهت تولید شناسه های اصالت یونیک اختصاص داده شده است.
بیشتر بخوانید : پیش کد یا Prefix چیست؟
ستون یازدهم : شناسه ملی شرکت پخش کننده
در صورتی که متقاضی برچسب اصالت کالا دارای شرکت پخش مجزا باشد، در این ستون می بایست شناسه ملی شرکت پخش کننده وارد شود.
این شناسه در ساختار XML با عبارت “DC ” نمایش داده می شود.
شناسه ملی شرکت پخش کننده معمولا فقط توسط شرکت های وارد کننده یا تولید کننده دارویی کاربرد دارد و سایر شرکت ها می بایست این ستون را خالی بگذارند.
ستون دوازدهم : شناسه ملی شرکت متقاضی
شناسه ملی شرکت سفارش دهنده که در ساختار XML با عبارت “OC ” نمایش داده می شود معمولا عددی ۱۱ رقمی می باشد و توسط اداره ثبت شرکت ها به هر شرکت تخصیص داده شده است.
چنانچه هنوز در تکمیل فرم دریافت برچسب اصالت کالا مشکلی دارید میتوانید با کارشناسان شرکت سلامت دارو ایرانیان تماس بگیرید.
دانلود فایل های مورد نیاز
دانلود فایل PDF : مفهوم ارقام و حروف در داروسازی
دانلود فرم سفارش دریافت برچسب اصالت کالا
آموزش بارگذاری فایل های xml
پرسش های شما درباره نحوه دریافت لیبل اصالت کالا
آیا یک IRC ( پروانه بهداشتی ) می تواند چندین سری ساخت داشته باشد؟
بله.این امکان وجود دارد که برای یک IRC ( پروانه بهداشتی ) Bach Number یا سری ساخت های متعددی ثبت شده باشد.بنابراین محدودیتی در این مورد وجود ندارد فلذا اگر در قسمت مجوز ترخیص گمرک سایت http://customs.ttac.ir لات نامبر ها برای هر پروانه به تفکیک ثبت شده باشند، پس از بارگذاری فایل های XML ، فایل های آپلود شده بدون مشکل تایید خواهند شد.
چگونه پروانه بهداشتی را از روی برچسب اصالت استعلام کنیم؟
IRC معمولا فقط بر روی برچسب اصالت تلفیقی چاپ می شود و کاربرد استعلامی برای مصرف کنندگان ندارد.
آیا دریافت برچسب اصالت کالا ی تجمیعی برای همه شرکت ها اجباری است؟
استفاده از این لیبل فقط برای شرکت های وارد کننده یا تولید کننده اقلام دارویی کاربرد دارد و شرکت های آرایشی و بهداشتی ، مکمل ، تجهیزات پزشکی و غیره …. نیازی به داشتن این نوع لیبل ندارند.