دریافت شناسه فعالیت شیما

مراحل و نحوه دریافت نشان شیما

نشان شیما؛ نامی آشنا در حوزه مد و پوشاک که اهالی این حوزه نام آن را بسیار شنیده اند. در این نوشتار قصد داریم در مورد نحوه دریافت نشان شیما توضیحاتی ارائه دهیم.

نشان شیما چیست؟

نشان شیما، نشانی است که به آثار هنرمندان، طراحان و تولید کنندگان مد و لباس های ایرانی اعطا می شود. اما برای نحوه دریافت نشان شیما باید مراحلی طی شود تا یک طرح و لباس، موفق به اخذ دریافت نشان شیما گردد. برای مثال طبق آمار ارائه شده در سال ۱۳۹۸ نشان شیما به ۵ هزار و ۱۶۸ اثر هنری مد و لباس تعلق گرفت. در نظر داشته باشید که این آمار هر ساله متفاوت است و به آثار مختلفی تعلق می گیرد. اما شاید با خود فکر کنید که نشان شیما چه ارزشی دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت شناسه فعالیت شیما در واقع نوعی پشتوانه طراح مد و لباس محسوب می شود. مزایای بسیاری برای طراحان و  تولید کنندگانی که آن را دریافت می کنند، وجود دارد.

مزایای شناسه فعالیت شیما

اما باید گفت که نحوه دریافت نشان شیما مزایایی به دنبال دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. در همین راستا باید اشاره کرد که در نحوه دریافت نشان شیما نیز مانند دریافت برچسب اصالت و …  الزاماتی برای فرد دریافت کننده وجود دارد. از جمله فواید و مزیت هایی که این طرح دارد، می توان به فاکتور های زیر اشاره کرد:

  • اخذ مجوز خانه مد و لباس
  • مجوز های فرهنگی به منظور راه اندازی موسسه های تک منظوره
  • مجوز برگزاری در راستای رویداد های مد و لباس
  • تسریع در روند بیمه طراحان مد و لباس
  • بهره گیری از تسهیلات حمایت هنرمندان و نویسندگان
  • ارائه معرفی نامه و خدمات اجرایی
  • اولویت حضور در جشنواره های ملی و بین المللی
  • اولویت معرفی به جشنواره های علمی، آموزشی و پژوهشی
  • اهدا لوح تقدیر و جوایز
  • معرفی و تبلیغات موثر
  • اولویت بهره گیری از خدمات تفاهم نامه
  • مالکیت معنوی و کپی رایت در حوزه مد و پوشاک
  • معرفی به اداره ثبت برند و ثبت شرکت ها
  • و ….

مراحل و نحوه دریافت نشان شیما

الزامات شناسه فعالیت شیما

موارد فوق الذکر از جمله مزایایی هستند که طراحان و تولید کنندگان لباس پس از دریافت شناسه فعالیت شیما، کسب می کنند. در نظر داشته باشید که نشان شیما همچنین الزاماتی برای تولید کنندگان و طراحان به دنبال دارد، که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت. از جمله این الزامات می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:

  • حضور و مشارکت فعال در جشنواره ها و رویداد های مد و لباس
  • دریافت کارت صلاحیت طراحان مد و لباس
  • اخذ مجوز به منظور برگزاری جشنواره های تخصصی در حوزه مد و پوشاک
  • اخذ مجوز های خانه مد و پوشاک
  • تمدید مجوز موسسه های مربوطه و تحت پوشش
  • برگزاری جشنواره ها با مشارکت مادی و معنوی کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور
  • ارسال آثار در جشنواره های ملی و بین المللی
  • و …

نشان شیما یک مزیت است

این فاکتور ها از جمله مواردی هستند که باید پس از دریافت شناسه فعالیت شیما در نظر داشته باشید. در واقع باید گفت که این شناسه برای طراحان مد و لباس یک مزیت محسوب می شود که بهتر است با نحوه دریافت نشان شیما آشنا باشند. نحوه دریافت نشان شیما در برند های مطرح اهمیت بالاتری دارد. به این منظور که یک طراح برای فعالیت خود در تولیدی و یا خانه های مد و پوشاک نیاز به این نشان دارد. شناسه فعالیت شیما یک کمک بزرگ برای افرادی است که در رشته های طراحی مد و پوشاک فارغ التحصیل شده اند و به دنبال شغل در بازار کار مربوطه هستند.

بیشتر بخوانید: نحوه دریافت برچسب اصالت

از طرفی شناسه فعالیت شیما باعث می شود که فعالان در حوزه مد و لباس بتوانند به راحتی از خدمات بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند. در واقع اخذ نشان شیما به فعالان این حوزه امکان می دهد که بتوانند از خدمات بیمه ای استفاده کنند. با توجه به شواهد موجود باید گفت که در اعطای نشان شیما محدودیتی وجود ندارد.

مراحل و نحوه دریافت نشان شیما

شاخص های مهم در نحوه دریافت نشان شیما

در واقع نحوه دریافت شناسه فعالیت شیما به این صورت نیست که در طول سال صرفا به آثار خاصی تعلق بگیرد. یا اینکه تعداد مشخصی از لباس ها بتوانند این نشان را دریافت کنند. در این راستا باید گفت که هر تعداد آثاری که به این بخش معرفی شوند و از نظر طراحی مطابق با کمیسیون ماده ۴ باشند می توانند این نشان را دریافت نمایند. در واقع این نشان امکان می دهد که اثر به نام طراح ثبت شود و حق هر گونه کپی برداری از آن جرم است. در واقع اگر از طرح کپی برداری صورت بگیرد، طراح می تواند از طریق دادگاه های مربوطه این موضوع را پیگیری نماید. برای اینکه نشان شیما به یک طرح اعطا شود باید آیتم های بسیاری در نظر گرفته شوند که از جمله می توان به شاخص های زیر اشاره کرد:

  • خلاقیت در طراحی و دوخت لباس
  • راحت بودن لباس از نظر پوشش
  • نوآوری در طراحی لباس
  • کاربردی بودن لباس برای مکان و موقعیت های مختلف
  • تناسب رنگ و پارچه در دوخت لباس
  • استفاده از طرح های ایرانی و اسلیمی
نرم افزار لیبل اصالت
بیشتر بخوانید

نحوه دریافت شناسه فعالیت شیما طبق قانون و دستورالعمل های تعیین شده به مواردی تعلق می گیرد که به عنوان لباس و پوشاک شناخته می شوند. در واقع هر چیزی که به عنوان پوشاک شناخته شود می تواند نشان شیما دریافت نماید. از انواع مانتو های رسمی و کژوال تا مانتو های مجلسی و همچنین کیف و کفش و حتی اکسسوری و زیورآلات می توانند نشان شیما دریافت نمایند و به نام طراح ثبت شوند. این آثار در واقع باید متناسب با شاخص های فرهنگی ایرانی و اسلامی باشند و شاید بتوان گفت این مهمترین فاکتور در بخش داوری است. اما چه اثری می تواند علاوه بر موارد فوق در بخش داوری نشان شیما را دریافت کند؟ باید گفت هر اثری که بتواند از صد نمره، امتیازی بالای ۵۵ نمره به دست آورد، می تواند نشان شیما را دریافت کند. ثبت نام در سامانه شیما اولین گامی است که شما باید برای ثبت اثر خود آن را پشت سر بگذارید.

مراحل و نحوه دریافت نشان شیما

مزایا و الزامات شناسه شیما

کارگروه ساماندهی مد و لباس و قانون مصوب ۱۳۸۵

در هر جامعه ای، پوشاک یکی از مواردی است که ارتباط مستقیمی با فرهنگ آن جامعه دارد. برای این منظور در هر کشوری بخش ها و نهاد هایی بر روی طراحی و تولید و عرضه پوشاک به بازار مشتریان نظارت می کنند. در کشور ما نیز کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور بر این امر نظارت می کنند. کارگروه ساماندهی مد و لباس، با توجه به قانون ساماندهی مد و لباس بر روی این بازار نظارت دارد. در بخش داوری اعطای نشان شیما نیز باید به این موارد دقت شود. این قانون دارای ۱۱ ماده است که در مورخ ۱۲/۱۰/۱۳۸۵ به تصویب رسید. ماده های قانون ساماندهی مد و لباس به شرح زیر می باشند:

  • «ماده ۱ : به منظور حفظ و تقویت فرهنگ و هویت ایرانی – اسلامی‌، ‌ارج ‌نهادن‌، تبیین، تثبیت و ترویج الگو های بومی و ملی‌، هدایت بازار تولید و عرضه البسه و پوشاک بر اساس طرح ها و الگو های داخلی و نیز در جهت ترغیب عموم مردم به پرهیز از انتخاب و مصرف الگو های بیگانه و غیرمأنوس با فرهنگ و هویت ایرانی‌، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است جهت پی‌ریزی ساختار مدیریتی موضوع این قانون‌، کارگروهی(کمیته‌ای) متشکل از یک نفر نماینده تام‌الاختیار از هرکدام از وزارتخانه‌ های فرهنگ و ارشاد اسلامی‌، آموزش و پرورش، ‌بازرگانی و صنایع و معادن و سازمان های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و مدیریت و برنامه ‌ریزی کشور و سه نفر از نمایندگان صنوف ذی‌ربط (طراحان و تولید‌کنندگان) ‌و یک نفر نماینده از کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر تشکیل دهد.

تبصره – مصوبات این کارگروه (کمیته) پس از امضاء و ابلاغ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قابل اجراء خواهد بود.

 

مراحل و نحوه دریافت نشان شیما

طراحی لباس

  • ماده ۲: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلفند در جهت ترویج نمادها و الگو های پارچه و لباس ایرانی و بومی مناطق مختلف ایران نماد ها و الگو های مورد تأیید کارگروه (کمیته) یاد‌شده در ماده (۱) این قانون را تشویق و ترغیب و تبلیغ نمایند و در جهت پرهیز از تبلیغ الگو های مغایر با فرهنگ ایرانی – اسلامی اهتمام جدی بورزند.
  • ماده ۳: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است با همکاری وزارت بازرگانی جهت تبادل فرهنگی ملل مسلمان‌، موزه‌، نمایشگاه و جشنواره ‌های ملی‌، منطقه ‌ای و بین‌المللی با محوریت معرفی نماد ها و الگو های پارچه و لباس ایرانی – اسلامی برگزار نماید.
  • ماده ۴: طرح ها و الگو های تولید شده پارچه و لباس مبتنی بر نماد های ایرانی-اسلامی مشمول حمایت قانونی حقوق مؤلفان و مصنفان و کانون ثبت اختراعات و مالکیت صنعتی خواهد بود.
  • ماده ۵: وزارت بازرگانی مکلف است برای دسترسی عمومی و حمایت از تولید و فروش پارچه‌ ها و پوشاک منطبق با الگو های ایرانی – اسلامی‌، نمایشگاه های عرضه فصلی مد لباس و پوشاک برگزار نماید.
  • ماده ۶: وزارت بازرگانی مکلف است برای حمایت از تولیدات داخلی با رعایت قانون مقررات صادرات و واردات مصوب سال ۱۳۷۲ و اصلاحات بعدی آن‌، عوارض گمرکی‌، بر واردات تجاری پوشاک و پارچه‌ های خارجی وضع نماید به نحوی که امکان رقابت برای تولیدکنندگان داخلی فراهم گردد.
  • ماده ۷: وزارتخانه ‌های تعاون، کار و امور اجتماعی و صنایع و معادن مکلفند در تأسیس تعاونی‌، اعطاء ‌مجوز فعالیت و استفاده از تسهیلات دولتی‌، طراحان و تولیدکنندگان پارچه و لباس مبتنی بر الگو های ایرانی – اسلامی را در اولویت قرار دهند.

تبصره – تعیین شرایط استفاده از تسهیلات و مزایای دولتی و مشمولان آن به عهده کارگروه (کمیته) یاد شده در ماده (۱) این قانون خواهد بود.

تبصره – بانک ها ملزم هستند که در اعطاء تسهیلات بانکی و وام های خوداشتغالی‌ متقاضیان فوق را در اولویت قرار دهند.

دوخت لباس

دوخت لباس

  • ماده ۸: وزارت بازرگانی موظف است تمهیدات و اقدامات حمایتی لازم را برای تشکیل و تقویت صنف طراحان لباس اعمال نماید.
  • ماده ۹ : کلیه دستگاه های‌ دولتی مکلفند از بودجه ‌سنواتی ردیف های خدماتی‌‌رفاهی خود،‌ جهت تشویق تقاضای پارچه و لباس منطبق با الگو های ایرانی–اسلامی تسهیلات خرید پارچه و لباس های مذکور را در اختیار کارکنان خود قرار دهند.
  • ماده ۱۰: وزارتخانه ‌های علوم، تحقیقات و فناوری و فرهنگ و ارشاد اسلامی موظفند نسبت به حمایت و پشتیبانی از تحقیقات و رساله‌ های تخصصی مشمول این قانون اقدام لازم به‌عمل آورند.
  • ماده ۱۱: آئین ‌نامه اجرائی این قانون ظرف مدت سه ماه توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری سایر دستگاه ها و نهاد های ذی ‌ربط تهیه و به ‌تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.»

حق مالکیت معنوی

هر محصولی که طراحی و تولید می شود چه پوشاک باشد چه وسیله دارای حق مالکیت است که طراح یا تولید کننده آن دارای حق مالکیت می باشد. در نظر داشته باشید که متاسفانه در ایران حق مالکیت در حوزه های هنری و ادبی در سال های پیش مورد بی توجهی قرار می گرفت. این در حالی است که در چندین سال اخیر نحوه دریافت شناسه فعالیت شیما برای حوزه های پوشاک و لباس تعریف شده است که باید مواد قانونی که در پاراگراف قبل به آن اشاره شد، را در نظر گرفت. در واقع طرح شیما یک تاییدیه رسمی برای حفظ آثار طراحان و تولید کنندگان حوزه پوشاک است که از طرف بنیاد ملی مد و لباس به لباس های طراحی شده، اعطا می شود. در واقع هر پوشاکی دارای شناسنامه طراحی لباس است که دارای مشخصات و ویژگی های لباس می باشد. اگر لباس یک طراح نشان شیما دریافت کند بعد از تاییدیه نهایی، این لباس در سیستم اطلاعاتی طراحان به ثبت می رسد.

مالکیت مادی و معنوی

مالکیت مادی و معنوی

نحوه دریافت نشان شیما به صورت گام به گام

با اخذ شناسه فعالیت شیما، برای یک طرح پوشاک، مالکیت معنوی پدید می آید. در واقع این مورد برای پوشاک مانند ثبت اختراع است که طرح صرفا به نام یک نفر می شود. در این حالت لباسی که دارای طرح شیما است در ژورنال های مختلف به ثبت می رسد. در واقع باید گفت که چاپ طرح در ژورنال ها و یا نمایشگاه ها نیازمند نشان شیما است. طراحان و تولید کنندگانی که دارای ۱۰ نشان شیما باشند، می توانند از مزیت های بیمه هنرمندان استفاده کنند. اما برای صدور شناسنامه طراحی لباس و مد ایرانی و ثبت درخواست، شما باید مراحل نشان دریافت نشان شیما را مد نظر قرار دهید. این مراحل به شرح زیر می باشند:

  • مرحله اول دریافت نشان شیما: در این مرحله از نحوه دریافت نشان شیما شماره تماس و پست الکترونیکی درخواست کننده نشان شیما باید به به دقت وارد شود. این مورد به دلیل اطلاع رسانی و پیگیری های بعدی در این مرحله از دریافت نشان شیما ضرورت دارد.
  • مرحله دوم نحوه دریافت نشان شیما: در این گام از نحوه دریافت نشان شیما عکس پرسنلی، تصویر صفحه اول شناسنامه و کارت ملی و برای آقایان عکس کارت پایان خدمت و یا معافیت از آن نیز ضروری است. این عکس ها باید در این مرحله از نحوه دریافت نشان شیما با فرمت JPG،، GIF و PNG باشند. حجم این تصاویر باید حداکثر به میزان ۵۰۰ کیلوبایت برسد. از طرفی تصویر روزنامه رسمی تاسیس برند یا کمپانی و یا آخرین تغییرات آن باید با فرمت های ذکر شده برای تصاویر، در این مرحله از دریافت نشان شیما آماده باشد. اساسنامه یا نامه شرکت به صورت فایل PDF با حداکثر حجم ۲ مگابایت نیز برای ثبت درخواست ضروری است.
  • مرحله سوم نحوه دریافت نشان شیما: پس از اینکه مراحل ثبت درخواست نشان شیما را تا این مرحله به درستی انجام دهید، یک شماره پیگیری ۸ رقمی صادر می شود و برای شما از طریق راه های ارتباطی مانند پیامک و یا ایمیل که در سامانه ثبت کرده اید، ارسال می گردد. در نظر داشته باشید که طبق قوانین و دستورالعمل ها صدور مجدد شماره پیگیری مقدور نمی باشد. اگر شماره پیگیری خود را گم کنید باید درخواست خود را از اول ثبت نمایید. در نتیجه باید پس از دریافت کد پیگیری در حفظ آن دقت کنید.
سامانه ایران مد

سامانه ایران مد

  • مرحله چهارم نحوه دریافت نشان شیما: اما اگر شما می خواهید وضعیت نحوه دریافت نشان شیما برای طرح خود را پیگیری نمایید، باید به سامانه ایران مد مراجعه کنید. برای پیگیری نحوه دریافت نشان شیما، شما به شماره ملی شخص حقیقی و یا شناسه ملی اشخاص حقوقی و همچنین شماره همراه ثبت شده در سامانه و کد پیگیری ۸ رقمی که زمان ثبت نام دریافت کرده اید، نیاز دارید. در نظر داشته باشید که وضعیت رسیدگی به درخواست از طریق پست الکترونیکی و سامانه پیامکی به درخواست کننده اطلاع داده خواهد شد.
  • مرحله پنجم نحوه دریافت نشان شیما: نکته مهم دیگر این است که باید در ثبت مشخصات خود به عنوان درخواست کننده دقت کنید. در این سامانه امکان ویرایش پس از ثبت درخواست وجود ندارد. به همین دلیل بهتر است تمامی اطلاعات را پیش از ثبت نهایی نحوه دریافت نشان شیما چک کنید. از طرفی از بارگذاری مدارک به درستی اطمینان حاصل نمایید.
  • مرحله ششم نحوه دریافت نشان شیما: پس از اینکه درخواست شما با موفقیت ثبت شد، باید یک نمونه از طرح دوخته شده لباس خود را به دبیرخانه بنیاد ملی مد و لباس اسلامی به منظور ارزیابی در بخش داوری ارسال کنید.
  • مرحله هفتم نحوه دریافت نشان شیما: در زمان ثبت درخواست نیز باید تصویر واضح و با کیفیتی با حداکثر حجم ۵۰۰ کیلو بایت از طرح خود را در فرمت های JPG، GIF یا PNG داخل سامانه بارگذاری کنید.
  • مرحله هشتم نحوه دریافت نشان شیما: راهنمای ثبت آثار در سامانه ایران مد برای نحوه دریافت نشان شیما را مطالعه نمایید.
مد و لباس

مد و لباس

بیشتر بخوانید: آموزش دریافت لیبل اصالت

شناسه یکپارچه مد و لباس ایرانی

در پاراگراف های پیشین اشاره شد که نشان شیما در واقع یک حق و مالکیت معنوی است که به امور غیر مادی تعلق می گیرد. در واقع شیما مخفف عبارت «شناسه یکپارچه مد و لباس ایرانی» است که شما باید برای ثبت طرح خود در آن قوانین و دستور العمل های ذکر شده را رعایت نمایید. برای نحوه دریافت نشان شیما به سامانه ایران مد مراجعه می نمایید و ۸ مرحله فوق الذکر را پشت سر می گذارید. در نظر داشته باشید که در واقع این نشان برای حراست و صیانت از حق معنوی لباس صادر می شود. ثبت نام در سامانه شیما و اخذ تاییدیه نهایی می تواند مزیت هایی برای این ثبت برند به دنبال داشته باشد. پیش­تر اشاره شد که این ثبت برند چه مزیت هایی را به دنبال دارد. اما از نظر کارشناسان در این حوزه یکی از مهمترین مزیت ها و فرصت هایی که این کار به دارنده نشان شیما می دهد، شرکت در جشنواره و نمایشگاه های ملی و بین المللی است.

لیبل اصالت مکمل های ورزشی و دارویی
بیشتر بخوانید

اهمیت نشان شیما

اما یکی از مهمترین مزایای دریافت نشان شیما این است که طراح و یا تولید کننده می تواند از کلاهبرداری های افراد سودجو جلوگیری کند. در واقع این موضوع برای فرد مالکیت پدید می آورد و حق کپی بدون ذکر نام را از افراد دیگر سلب می کند. باید به این مقوله اشاره کرد که در حوزه مد و پوشاک متاسفانه جرایمی از این دست بسیار رخ می دهد. در واقع این اتفاقات برای سود بیشتر از طریق کپی طرح های مختلف است که برخی تولید کنندگان ممکن است انجام دهند. بسیاری از برند ها صرفا تمایل دارند که طرح های آن ها در تولیدی خود برند به بازار مشتریان عرضه شود. به همین دلیل دریافت شناسه فعالیت شیما می تواند اهمیت بسیار زیادی در این زمینه داشته باشد. با این کار شما از طرح خود نگهداری می کنید تا هیچ فرد یا تولید کننده ای نتواند از اثر شما به نام خود استفاده کند. این مورد می تواند به مشهور شدن طراح کمک بسیاری کند.

دریافت شناسه فعالیت شیما

ایران مد

شرایط عمومی برای دریافت شناسه فعالیت شیما

اما فردی که می خواهد برای دریافت شناسه فعالیت شیما اقدام نماید باید دارای شرایط و ویژگی هایی باشد. از جمله این موارد می توان به فاکتور های زیر اشاره کرد:

  • فرد درخواست کننده نشان شیما باید تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد.
  • پایبندی و التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از دیگر مواردی است که فرد درخواست کننده شناسه فعالیت شیما باید دارای آن باشد.
  • داشتن حداقل مدرک کارشناسی یکی دیگر از فاکتور های ضروری برای دریافت نشان شیما است.
  • مدرک تحصیلی باید مرتبط باشد. در غیر اینصورت باید فرد درخواست کننده شناسه فعالیت شیما دارای سابقه کاری موثر و مرتبط با فعالیت موسسه باشد. این مورد بستگی به تشخیص هیئت مربوطه است. فراموش نکنید که در هر حیطه ای که فعالیت می کنید، پوشاک، کیف و کفش و یا زیور آلات باید دارای سابقه کاری مرتبط و یا مدرک تحصیلی مربوطه باشید.
  • مدارک باید کامل باشند. در گام اول همانطور که اشاره شد باید ثبت نام اینترنتی انجام دهید و این موضوع از طریق سامانه ایران مد میسر است. در این مرحله به بخش صدور شناسه فعالیت شیما مراجعه می نمایید و طبق ۸ گام توضیح داده شده در پاراگراف های قبلی عمل می کنید. پس از تایید ثبت نام باید اثر به دبیرخانه ارسال شود.
دریافت شناسه فعالیت شیما

لباس ایرانی

دو مرحله برای شناسه فعالیت شیما

اما شاید برای ما سوال باشد که پس از ثبت درخواست به منظور دریافت شناسه فعالیت شیما به چه صورت تقاضا ها مورد رسیدگی قرار می گیرند. در واقع باید گفت داوری در دو بخش انجام می شود تا تعیین شود که کدام طرح ها صلاحیت اخذ نشان شیما را دارند. این دو بخش به شرح زیر می باشند:

  • ارزیابی کلی اثر در دبیرخانه ارزشیابی آثار: در واقع در این مرحله پس از اینکه شما به عنوان درخواست کننده اثر خود را ثبت کردید و یا اینکه فرم مربوطه را تکمیل و ارائه کردید باید مدارک را به انضمام اثر به دبیرخانه ارسال نمایید. در دبیرخانه ارزشیابی آثار اقداماتی برای اعطای نشان شیما به اثرات مختلف انجام می شود. مراحل زیر اقداماتی هستند که باید در این مرحله انجام بگیرند:
  • تطبیق تصاویر مدارک با اصل آن ها و بررسی کلی مدارک ارسالی به دبیرخانه
  • سوابق فردی متقاضی شناسه فعالیت شیما مورد بررسی قرار می گیرد. برای مثال عضویت در بانک اطلاعاتی و همچنین دارا بودن کارت صلاحیت از جمله فاکتور هایی هستند که در این مرحله بررسی می شوند.
  • سوابق فنی و مهارتی متقاضی شناسه فعالیت شیما از این جهت که فرد تجربه کافی و متناسب با موضوع فعالیت را دارد، مورد بررسی قرار می گیرد.
  • یکی دیگر از موارد مهم که در این مرحله بررسی می شود، قانون کپی رایت است. در واقع طرح ارائه شده دبیرخانه باید از این جهت مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت عدم کپی بودن، تایید و به مراحل بعدی ارسال می گردد.
  • قرارگیری طرح در کمیسیون: پس از اینکه از طرف دبیرخانه در مورد وصول اطلاعات و کامل بودن آن اطمینان حاصل شد، طرح ها باید به نوبت و با رعایت ضوابط قانونی در کمیسیون مطرح شوند. در نظر داشته باشید که این کمیسیون به ارزشیابی آثار می پردازد و باید مراجع ذکر شده آثار را بررسی نمایند. در این مورد باید گفت که اعطای نشان شیما به طرح های ایرانی – اسلامی بر اساس دستورالعمل و آیین نامه ها صورت می گیرد. نظرات کارشناسی در تمام موارد بررسی می شود. در این راستا کاربرگ هایی طراحی شده است که در این کمیسیون بر اساس آن ها به طرح های مختلف امتیاز می دهند. در نظر داشته باشید که نتایج کمیسیون به دبیرخانه ارسال می شود و پس از تایید و رد، نتایج به متقاضیان اعلام می شود. آثاری که تایید می شوند، صاحبان طرح باید برای دریافت کد و اصل اثر تا یک ماه مراجعه نمایند. در این صورت کد باطل خواهد شد.
نرم افزار لیبل اصالت
بیشتر بخوانید

 

تبصره: «علاوه بر دو مورد فوق باید گفت که بررسی و ارزیابی و به دنبال آن اعطای نشان شیما به صورت غیرمتمرکز برای مجموعه، موسسات و مراکز و همچنین خانه های مد که بیشتر از ۳۰ طرح جدید در راستای اخذ نشان شیما داشته باشند، زمانی که درخواست کتبی خود را به کارگروه ساماندهی مد و لباس ارسال نمایند، پس از تایید موافقت دبیر کارگروه اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.» در این مورد باید خاطرنشان کرد که شناسه فعالیت شیما به نوعی پشتوانه ای محکم برای طراح است و می تواند از سوء استفاده های احتمالی جلوگیری کند.

دریافت شناسه فعالیت شیما

ثبت نشان شیما

 

شناسنامه طراحی لباس شامل چه مواردی است؟

شناسنامه طراحی لباس یکی از مهمترین مواردی است که در مورد یک لباس به صورت کامل توضیحاتی ارائه می کند. در یک شناسنامه طراحی لباس اطلاعاتی وجود دارد که تمام نکات و جزئیات را بیان می کند. شناسنامه تولید پوشاک که به نام شناسنامه فنی محصول نیز شناخته می شود در واقع یک طرح کلی است که مشخصات فنی و جزئیات محصول تولیدی را بیان می کند. شناسنامه طراحی لباس دیدگاه یک طراح در مورد یک طرح لباس را بیان می کند و تولید کننده می تواند در صورت پذیرش طرح آن را به تولید انبوه برساند. یک شناسنامه طراحی لباس دارای اطلاعاتی است که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عکس محصول
  • کد محصول
  • نام محصول
  • توضیحی درمورد محصول
  • رنگ یا رنگبندی محصول
  • تاریخ تولید محصول
  • مواد و متریال به کار رفته در محصول
  • قیمت نهایی فروش محصول
  • کشور تولید کننده محصول
  • چرخه حیات محصول
لیبل اصالت برنج چیست و چه کاربردی دارد؟
بیشتر بخوانید

مزایای شناسنامه طراحی لباس

این ها از جمله مواردی هستند که در شناسنامه طراحی لباس باید قرار داشته باشند. در نظر داشته باشید که یک شناسنامه طراحی لباس می تواند درصد خطا را تا حد زیادی کاهش دهد. همین امر باعث می شود که در تولید انبوه از نظر متریال و سرمایه گذاری، صرفه جویی هایی انجام شود. در شناسنامه طراحی لباس توضیح داده می شود تا تولید نهایی محصول به چه نیرو هایی نیاز است. در واقع طرح کلی لباس نشان خواهد داد که برای تولید نهایی باید چه مراحلی پشت سر گذاشته شوند. در نظر داشته باشید که این موضوع باعث می شود که محصول با سرعت بالاتری به تولید برسد و به بازار مشتریان عرضه شود. از طرفی نیاز است که شما برای دریافت شناسه فعالیت شیما یک شناسنامه طراحی لباس داشته باشید و تمامی جزئیات مورد نیاز را در آن شرح دهید. در نتیجه در طراحی شناسنامه طراحی لباس دقت کافی را داشته باشید.

دریافت شناسه فعالیت شیما

حق کپی رایت

حق کپی رایت در آثار هنری

همانطور که در ابتدای این نوشتار اشاره شد، نشان فعالیت شیما به نوعی مالکیت معنوی است که به طراح و خالق آثار هنری در حوزه مد و پوشاک اعطا می شود. این مورد باعث می شود که حقوق طراح حفظ شود و با همین پشتوانه حمایتی هنرمند می تواند اثر را به نام خود انتشار دهد و یا به فروش برساند. در واقع جدا از نشان فعالیت شیما، حق کپی رایت را قانونگذار برای تمامی آثار هنری و ادبی تعریف کرده است. کپی رایت در واقع یک ابزار قانونی است که به منظور حمایت و صیانت از اثر پدیدآورنده تعریف شده است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید?
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *